24 Ocak 2012 Salı

Kocalar Karılarıyla Neden Sohbet Etmez?



Özet:
Malzeme bitmiştir de ondan!

Tüm malzeme tavlama aşamasında harcanmıştır, geriye de anlatacak pek bir şey kalmamıştır. Budur, kadın kısmının üstüne alınmasını gerektiren bir durum yoktur!

Devamını okumanıza da gerek yok, uzatıp duracağım yukarıda 2 cümle ile ifade ettiğim düşünceyi... Kadınım ya!

Koca denen adam, karım dediği kadını, tatlı diliyle bağlamıştır zamanında. Neler neler anlatmıştır karı-koca olmadıkları dönemde. Ne hoş sohbet adamdır, ne maceraları vardır karısı olmasını istediği kadınla paylaştığı...

Hayallerinden, planlarından bahsetmiştir. Hayallerini de, planları gibi anlatmıştır büyük ihtimalle. Boş oldukları anlaşılmasın diye, altlarını doldurmuş, sağlam temellere oturtmuştur, güvenilir koca adayı imajı çizerken.

Ablasının kızından, kuzeninin küçük oğlundan, onlarla nasıl iyi vakit geçirdiğinden bahsetmiştir, çocuk sevgisinden!

İşini de anlatmıştır sevdiği kadına, oralara nasıl geldiğini, işinde ne kadar iyi olduğunu, ne kadar değer verildiğini...

Ailesini, anne babasını, kız kardeşlerini anlatmıştır.

Fikirler vermiştir sevgilisine ihtiyacı olduğunda. Farklı bakış açıları kazandırmaya çalışmış, destek olmuştur.

Güldürmüştür de onu sık sık, bir gece nasıl sarhoş olduğunu anlatmıştır mesela, nasıl rezil olduğunu, neler yaptığını bile hatırlamadığını...

Gel gör ki;

Koca denen adamın, karım dediği kadını bağlama süreci bitmiştir. Artık karı-koca oldukları ve zamanlarının büyük kısmını beraber geçirdiklari için öyle macera falan yoktur anlatacak... Maceralar bitmiştir “koca” sıfatıyla!
   
Hayaller, planlar, ya gerçekleşmiş, ya da gerçekleşmeyeceği kesinlik kazanmıştır. Yenileri ise alay konusudur artık kadının dilinde... “Çok duyduk bunları” bakışı ile dinler kadın. Vazgeçer erkek konuşmaktan!

“Çocuk kahkahaları ile şenlenen yuva”, bir dakika bile huzur bulamadığı dört duvar olmuştur erkek için. Ya çocuklar zırıldamaktadır, ya da evlilikteki dişi! Çocuklarınki o kadar bozmaz da, “Herşeyi ben yapıyorum, çocuklarla hiç ilgilenmiyorsun, tuvalete bile yalnız giremiyorum.” diyen kadın, zorlar erkeğin sabrını! Kendi bildiği gibi sevemez çocuklarını, karısının istediği gibi sevmek ve ilgilenmek durumundadır. Bunu yapamadığında da, çocuk sevgisi yalan olur kadının gözünde!
     
İşi, artık başarısının göstergesi değil, ailesinden çok vakit ayırdığı bir meşgaledir. Sürekli toplantısı vardır, her dakika beklenmedik bir aksilik çıkar, yeni iş anlaşmaları için birilerini yemeğe götürmek gerekir falan filan... Kadın için bunların hepsi bahanedir. Kocanın eve geç gelmek, çocuklardan ve ev ortamından uzak kalmak için uydurduğu bahaneler... İşini de anlatmaz olur erkek.

Annesi kaynana, kızkardeşi görümcedir artık! Bu konuda da anlatacağı bir şey kalmamıştır. Zira karısı onları kendisinden çok daha iyi tanımaktadır!

Fikirlerine de ihtiyaç kalmamıştır, “kelin ilacı olsa” hesabı! Hem ne anlar ki koca, kadının sıkıntılarından?  

Karısı olmaya aday kadını, katıla katıla güldüren sarhoşluk maceraları ise, büyük bir utanç kaynağıdır, karısı olan kadın için! “Nasıl bir adamla evlendim ben!” dedirten!

Velhasıl karısıyla konuşmaz olur erkek!

Budur yani, kadın kısmının üstüne alınmasını gerektiren bir durum yoktur!


*********************************************************************************
Bu yazıyı beğendiyseniz
Anlayışlı Kadın Modeli

Beğenmediyseniz
Alka Seltzer Günlerine Dönüş

1 yorum:

  1. ahhh ahhh, azmı yaşadım bunları. nedir bu karılarımızdan çektiklerimiz.

    YanıtlaSil