11 Ocak 2012 Çarşamba

Erkekseniz Okuyun!


Sevgili Beyler,

Hasta olduğunuzda, burnunuzdan iki damla sümük geldiğinde hemen kendinizi yataklara mı atıyorsunuz? İlgi bekliyor musunuz karınızdan? Size annenizin baktığı gibi baksın, çorbalar yapsın, sıcak sıcak getirsin istiyor musunuz önünüze? Ateşinize baksın, terlemişseniz üstünüzü değiştirsin. Şefkat göstersin, zorla yemek yedirsin. 

Uyurken başınızda beklesin, alnınıza soğuk havlular koysun, başınızı okşasın. İşe de gitmesin o gün, dizinizin dibinde otursun, gak deyince su, guk deyince şurup getirsin.

Be hey erkek millet!

Bilir misin karının kim olduğunu, neden karın olduğunu? Evlilik müessesesinin ne olduğunu bilir misin? Karının, kocanın hak ve görevleri nedir, ne değildir bilir misin? Karının birinci görevinin ne olduğunu bilir misin? 

Tabii ki bakar karın sana hasta olduğunda, ama annen gibi bakamaz! Anan sana karın gibi veriyor muydu da, karın sana anan gibi bakacak? Sana kendini beğendirmeye çalışıyor muydu, süslenip püsleniyor muydu eve geleceğin saatte? Kaynana dırdırı çekiyor muydu?

Hem sana annen gibi bakan kadını nasıl karın olarak görürsün? Annenin karşılıksız sevgisini nasıl beklersin karından? Tekrar soruyorum, karının birinci görevinin ne olduğunu bilir misin? Senin için hangi güdülerini bastırmak zorunda kaldığını? 

Senin ilgini, isteğini canlı tutmaktır onun önceliği. Tabii ki bakar sana, ama karşılık da bekler. Ona kalsa beklemez aslında, karşılık görmek değildir derdi hiçbir zaman. O da annedir, ya da annelik içgüdüsü vardır kadınsal hormonlar yüzünden. 

Ama dikkatli olmak zorundadır aynı zamanda. "Çantada keklik" olmamalıdır. İki gün yattıysan, üçüncü gün suratı asık getirmelidir çorbanı içi elvermese de. Dördüncü gün hazır çorba yapmalı, beşinci gün dışarıdan sipariş etmelidir yemeğini. Daha da uzatırsan, hasta olduğun için özür dilemeni sağlayabiliyor olması gerekir. 

Düşün biraz, eskilere git, ebeveynlerinle aynı evi paylaştığın zamanlara… Anan, babana sana davrandığı gibi davranıyor muydu? Sen hasta olduğunda etrafında dört dönerken, seni iyileştirmek için çırpınırken, her fırsatta yüklenmiyor muydu babana yeterince destek olmadığını söyleyerek? Tüm hıncını ondan çıkarmıyor muydu? Neden yapıyordu bunu düşündün mü hiç? Kötü bir kadın mıydı annen? İlgisiz miydi babana karşı, kızgın mıydı gerçekten o kadar? Neden çekip gitmiyordu o halde? Madem bu kadar doluydu…

Anlamazsın, anlayamazsın işte bunu! Gülersin hatta, tüm bu huysuzlukları babanı evde tutmak, evliliklerini bir ömür boyu sürdürmek için yaptığını söylersem. Gül o halde, gül bakalım… Ama aklının bir köşesinde bulundur şunu da; karın sana anan gibi baksaydı, arkana bakmadan çeker giderdin yanından, tıpkı kendi ayaklarının üzerinde durmaya başladığında ananın evinden çekip gittiğin gibi!




********************************************************************************
Bu yazıyı beğendiyseniz
Karınızın Arkadaşına Göz Koyduysanız

4 yorum:

  1. ohaaa. son zamanlarda okuduğum en etkileyici yazıydı bu. saçma sapan şeyleri bir araya getirip şaheser yaratmışsın. takipteyim seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer yorumların yanında seninki sakil durdu, değiştirmek istersen gücenmem :)

      Sil
  2. AKLININ OLANINA TÜKÜREYİM. KARIYLA KIYASLAYACAK BAŞKA BİRŞEY BULAMADINMI

    YanıtlaSil