28 Ocak 2012 Cumartesi

Kadınlık Nerde Sıçar?

Üslubumun, dilimin kusuruna bakmayın, “Nerede Çuvallar” dedim olmadı, “Nerede Zorlanır” dedim, yanında bile geçmedi hissettiklerimin… “Kadınlık nerde sıçar” çünkü merak edip, kafa yorduğum şey bir süredir.

Kadın neden evlenme teklif etmez? Evlenme teklif etmeyi bile düşünmeyen kadın, neden evlenir?
Neden her genç kızın rüyası olan evlilik, birçok evlinin kabusu olur?

Bu evlilik işi, neden daha senesini bile doldurmadan, erkekte bir kapana kısılmışlık hissi yaratır? Ortada bu kadar sıtkı sıyrılmış koca örneği varken, neden bekar hemcinsleri, ceplerinde tek taş yüzüklerle dolaşıp, kendilerini, 3-5 ay sonra sıkılacakları bir kadının boyunduruğu altına sokacak teklifi yapmak için doğru anı beklerler?

Kadını güçlü kılıp, erkeği canından bezdiren nedir? Ya da erkeğin kendisini bulunmaz Hint kumaşı zannetmesi, ve ne zorluklarla elde ettiği kadına, başına kalmış muamelesi yapması nedendir?

Kadın neden koca arar, bulamazsa neden evde kalır?
Bekarlık erkeklerin sultanlığı mıdır?
Erkek neden evde kalmaz?
Bekar kadın neden sultan olmaz?

Nedir bütün bu zırvalıklar?

Öyle ki, benim bir kadın olarak, böyle bir konuya girebiliyor olmam bile, evde kalmamış olmanın verdiği rahatlık sayesinde aslında… Evde kalmış biri olarak böyle şeylerden bahsetsem, kız kurusu konuşuyor işte diyecekti birileri… Takacak mıydım peki ben bunu kafama? Takacaktım tabii…

Daha yüzlercesi var bu soruların, binlercesi belki… Bir o kadar da cevap mı arayacağız şimdi? Pilimiz bitmez mi, vaktimiz yeter mi?

Pil bitmez, bitse de şarj edilir, ya da yenisi takılır. Torunu yaşında oğlu var dedemin, abi diyor dayım yeğenine. Pil öyle kolay kolay bitmiyor yani, bitse de bir şekilde dolduruluyor.

Ama geçen zamanı geri alamıyoruz. Ne kadar dirensek de yavaşlatmak için, olmuyor. Tüm zamanların en kötüsü, en acımasızı biyolojik saat, pis pis sırıtıyor bize olduğu yerden. Durmuyor, bütün hayatımızı, bütün kadınlığımızı, bütün gücümüzü alıyor elimizden, onunla işimiz hala bitmemişse.

Çıkarıp atamıyoruz kolumuzdan, ya da bir tekmeyle çöpe fırlatamıyoruz! Her saniye duyuyoruz hain sesini tik-tak, tik-tak! Beynimizde zonkluyor! Vak-tin, tik-tak, dol-du, tik-tak!

Koca aramıyoruz aslında, evde kalmayı umursamıyor bir çoğumuz. Baba olacak adam arıyoruz! Anne olmak istiyoruz çünkü! Ve acelemiz oluyor bir yaştan sonra, çün-kü, tik-tak, za-man, tik-tak!
Bir yaştan sonra, yenisini bul, aşık ol, iyi geçin, güven, tanı, çok sev, evlen, barklan, zaman geçir, karar ver, çocuk yap… Olmuyor, zaman izin vermiyor!
Eldekinin suyuna gitmeye çalışıyoruz o zaman, kadınlığımızı da, tam o anda unutuyoruz işte! Bazılarımız…

Ya da çiziyoruz o aşamaların üzerini hızlıca… Evdekini gönderip, kadın kalıyoruz! Bakınıyoruz etrafımıza aceleyle, anneliği aradan çıkarıp, kadınlığa dönmek için, hızlı hızlı kararlar alıyoruz.

Sperm bankası mı? Gay komşumuz mu? Bir arkadaşımız mı?
Hayal çünkü baba olacak koca!

Hem ne gerek var?
İstatistiklere göre son derece riskli bir yatırım değil mi evlilik? Gün geçtikçe artan bir oranda boşanmayla sonuçlanmıyor mu? Boşanma demek sorun demek değil mi? Ya da her aşk, öyle ya da böyle, bir gün bitmiyor mu?

Sevgilimiz ya da kocamız olmayan bir baba, ayrılmış olduğumuz ve aramızda husumet olan bir babadan daha iyi değil mi çocuğumuz için?

Neden kadınlığımızın herhangi bir yanından vazgeçelim ki?
Çocuk da yapalım, sevgili de!


Haa, bu arada…
Kadını güçlü kılıp, erkeği canından bezdiren nedir?
Doğurduğu çocuk!
En büyük gücü budur, hayatta en çok istediği şey bir çocuksa ve onu elde ettiyse, ondan daha önemli hiçbir şey olamaz artık kadın için.

Alacağını almıştır, verip vermeme konusu vardır sadece gündemde.


*********************************************************************************
Bu yazıyı beğendiyseniz

Erkeğin Şifresi

Follow me on twitter :)

18 yorum:

  1. sen neymışsın böle yaa:)))

    YanıtlaSil
  2. yarıya kadar okudum, sonra bastım eksiyi

    YanıtlaSil
  3. Yorum yazmayı ihmal etmedin ama... Tırt tırt mouse'la indin sonuna kadar, teşekkür ederim feedback için, bundan sonra yarıya kadar yazarım :)

    YanıtlaSil
  4. erkek ister kadın alır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyla geliba...

      böyle iki kelimeyle özetleyince de ben boşu boşuna lafı dolandırmışım gibi hissediyorum ama:)

      Sil
    2. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150108124212468&set=t.770057467&type=3&theater

      sana en güzel cevabım bu olur sanırım dolandırmadan :D

      Sil
    3. resim harika:) ama gene de bu kadar basitlestirmesek?

      Sil
    4. aslında bu kadar basit zor olan zaten basit olanı yapmaktır..zaten sen onaylıyorsun bu yorumunla fotografı hayır hayır bu kadar basit olmamalı hahahah :D basit olmak başka basit olarak algılamak başka dolandırmadan en sade en yalın haliyle...sonuçta sende sana öğretilenler üzerinden gidiyorsun keman gül mum ışığı şarap = romantizim oluyor herşey kalıplarda farklı bişey yapınca öküz oluyorsun direk :)))

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Erkegi basitlestirmesek demek istemistim, tek dugmeye indirgemissin, o kadar da degil :)

      Sil
  5. Yazi cok guzel. Ama ben yine de okuzlerin arasinda gercek anlamda -es, dost, yar, hayat arkadasi ne derseniz deyin- mutlaka dogru kisiler de vardir. Sadece hanimlarin evlenmeden once melek gibi gorunen okuzleri daha iyi tanimalari icin zaman vermeleri gerekir. Erkekler normalde hic birseyi gizleyemezler. Okuzluklerini her safhada gosterirler ama bunu iste malesef hanimlar gormek istemiyor.
    Minik bir saptama yapayim.
    Kiz arkadasinin veya sevgilisinin hesabini odemeyen, hediye alirken cimrilik eden, cicek yerine yiyecek alip da, "cicegi yiyemeyecigimiz icin tatli aldim diyen" okuzlerle evlenilmez arkadas kalinir.

    Ayrica 30 unu gectigi halde hala annesinin evinde oturan sunepelerden, surekli araba ve ya futbol konusan dallamalardan da uzak durun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim. Bence dogru adam olmamalari okuz olduklari anlamina gelmiyor gene de...
      Sunu 30'unu gecenler hakkinda soylediklerine ise tamamen katiliyorum :)

      Sil
  6. nasıl da yer etmiş yaşadıkların resmen kin kusmuşsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha ha :) Bu ne ki? Kin kusmaya basladigimda neler yapabilecegimi tahmin edemezsin :)

      Sil
    2. siz bu otuzunu geçmiş insanlara için dedikleriniz bı kısmı ok ama bazı şeyleri değerlendirirken ekonomik şartları vb sebepleri hesaba katmadan atıp tutmak biraz adeletsiz olmuyor mu yada çok amerikan filmi izliyorsunuz...şimdi desem ki babası vefat etmiş adamın bekar ve annesi yaşlı annesiyle oturuyor diye sünepe mi oluyor..o hariç şu hariç dersiniz eminim o zaman genelleme yapmayın kesin olmayan durumlarda..eğer bir erkek bu yüzden sünepe oluyorsa kadınlar için neler bulunur ve acaba sıfat ne olur.. ( kadınlık yapıp alınganlık yapıp aklınıza gelen duygularınızla aklınıza gelen ilk seçenek üzerinden cvp vermeyin )bu durumda bende sünepeyim 30 yaş üstündeyim ve annemle oturuyorum...sünepeliğin ölçütü buysa size başarılar...kadınlar böyle işte eğer bu böyleyse bu adam kesin böyledir şöyle diyorsa bundandır falan gibi garip tespitleriniz var...kendi evi olsun misal ev dağınık olur ay ne pis adam olur evde kesin alem yapıyordur vs vb uzar gider böyle sonra adam gibi adam yok ya diyip çıkıyorsunuz ben hep derim ne kadarlık adamsan o kadarlık adam bulursun karşında...üstüme alınıp da cvp yazmıyorum hiç öyle hırslarım yok sadece böyle düşünüyorsunuz yaşadığınız bir kaç kötü olaydan genelleme yapılyor olmasına itirazım sadece...

      Sil
    3. Sevgili Adsiz,
      Arada bi' virgul koy, bi satir atla, bi nefes al yahu!
      Ne bu telas, annen mi kovaliyor? :)

      Sil
  7. olur bir daha dediğin gibi yaparım sende annesin yanılmıyorsun evladını kovalarmısın :))

    YanıtlaSil