5 Mart 2012 Pazartesi

Karınızın Arkadaşına Göz Koyduysanız


İçinden çıkılmaz bir durum gibi görünüyor değil mi? Karınızın arkadaşı yahu, size pas verecek hali yok ya! Karınızın dertleştiği, içini döktüğü, belki de sizinle ilgili bir çok sıkıntısını paylaştığı kadın o. Kimbilir neler konuşuyorlar, neler biliyor hakkınızda! Sahi, kadınlar yatak odalarının kapılarını açıyorlar mı arkadaşlarına? Off, öyleyse harika bir durum bu! Bitmek tükenmek bilmeyen performansınızdan haberdar yani.

Ama gene de… Karınızın arkadaşı, hem de çok eski arkadaşı. Başka kimleri anlattı acaba ona zamanında? Bu kadınla yakınlık kursanız, karınızın eski sevgililerini, onların performans değerlerini paylaşır mı sizinle? Eyvah! Ya sizden daha iyisi olduysa?

Yok yaa, yoktur, boşuna kuruntu yapmayın, moralinizi, konsantrasyonunuzu bozmayın durduk yerde. O kadını kimselere çaktırmadan ayartmanız mümkün mü ona bakın siz. Küçük küçük adımlar… İlginizi belli edecek, belli belirsiz komplimanlar; “Göğüslerini mi yaptırdın sen?” değil ama! “Saçını mı kestirdin?”, belki… Karınızınkini de farkediyorsanız tabii! Benzer bir iki küçük adım daha, tuz mu istersiniz, yakasını mı düzeltirsiniz, duruma göre karar vereceksiniz. Kimseyi uyandırmayın yeter, arada ekmeği de başkasından isteyin.

A’ a! O da ne? Anladı bile!
Emin değil misiniz? Karışık sinyaller aslında, çok farklı tepkiler gelebilir kadınına göre;
Size ters davranmaya başladı mı, ya da yaptığınız her espriye gülmeye? Kahve isteyen var mı diye ortaya sorduktan sonra size ayrıca bakıyor mu, ya da herkese çay getirip sizi yok sayıyor mu? Garip gelecek belki ama, bunların hepsi anladığına dair işaretler.

Oldukça karmaşık haklısınız, sadede geleyim o halde, sizi fazla yormadan. Kadın milleti kendisine gösterilen gösterilmeyen her türlü ilgiyi hisseder! Doğru veya yanlış… İyi niyetle yaptığınız her hareketi, beğeniliyor olmaya yorma konusunda, kimseler elimize su dökemez! Anlamıştır yani gözünüzün üzerinde olduğunu, ötesini merak etmeyin!
Oldu bittiii… Kadın dayanışması da bir yere kadar! Ah ah! Görmeyin o karınızın can arkadaşının hallerini, nasıl bir havaya girmektir, tarifi mümkün değil!

Çok sevdiği arkadaşının kocası kendisine kur yapıyor, iki arada bir derede kalmak bu değilse nedir? Bu durumdan kurtulması gerekiyor, hem de hemen!

Ama durun yaa, biraz keyfini mi çıkarsa acaba? Her şart ve ahvalde beğenilen kadın olmak!

Amann haa! Olmaz, acilen çözmeli bu işi! Ne yapsam, kime danışsam diye düşünüyor kara kara. Bu alışılmadık durumun altından tek başına kalkamaz ne de olsa… Ama öyle önüne gelene anlatılacak bir konu değil ki! Dikkatli olmalı, paylaştığı kişi sır tutabilmeli!

Ama… Öyle bir iki kıt zekanın çözemeyeceği kadar karmaşık bir durum. Gidip geliyor, bir o yana, bir bu yana… Kendince en doğru kararı veriyor sonunda, herkese danışmaya başlıyor, herkes duysun istiyor. Dikkat etmeniz gereken tek nokta bu aslında, karınızın arkadaşlarından birine göz koyacaksanız, öncelikle ağzının sıkılığına bakacaksınız, poposu sonra…

Esra’yla konuşuyor önce, sıkıntılı bir “Uff!”un arkasından “Mehmet yok mu? Bizim Leyla’nın kocası… Ne yapacağımı şaşırdım, düpedüz ilgileniyor benimle adam! Leylacık, canım, farkında bile değil! Ne yapacağım şimdi?”O perişan bakışların arkasındaki gururu görebiliyor musunuz? Haa pardon, size anlatmıyor ki, Nil var sırada, “Ya Leyla fark ederse? Nasıl inandırırım onu aramızda bir şey olmadığına?”

Sesi yavşaklaşmaya başlıyor zamanla… “Evet yaa, Mehmet de bana sardı, Ali’yi de hatırlıyorsundur. Bu Leyla’nınkiler de hep bana meyilli…” “Evet, ama gidip Leyla’yla evleniyorlar!”  diye lafı ağzına tıkıyor bir sonraki, en sağlamları o çıkıyor. 
Yanlış kadına göz koymuşsunuz, en ketumları oymuş meğer. Baştan farketmiş olsaydınız, biricik karınızı bu zevzeklerin diline dolamadan yapardınız yapacağınızı.

Ne?
Ayşe harbi kız mı?
Hayatta olmaz mı?
Güldürmeyin beni…








********************************************************************************
Bu yazıyı beğendiyseniz
Bazen Kafalar Karışır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder