14 Mart 2012 Çarşamba

Kompakt İlişkiler Belgeseli


Kısacık bir zaman dilimi içinde, dolu dolu yaşanan ve doruklarda bir aşk durumu olmadığı için, ayrılık günü geldiğinde, dirseğinizin tam o noktasını bir yere çarptığınızdaki anlık acıdan fazlasını hissettirmeyen ilişkilerdir.

Bir, en fazla bir buçuk ay içinde tamamlanmalı, giriş, gelişme ve sonuç bölümleri, bir rakı masasına sığmalıdır. Bahsi geçen masa, öğle saatlerinde oturulup, akşamı bulduranlardan değil, adam başı bir küçük olanlardandır.

Bu tür bir ilişkinin güzel yanları arasında öne çıkanlar şunlardır;

Beklentinin her iki tarafta da düşük olması ve bu sebeple kendini beğendirme çabasına girilmeden, doya doya ve son derece içten yaşanması.

Boka sarmadan bitmesi ve acı seviyesinin, ortalama eşiğin çok altında kalması.

Gerek kadınsal, gerek erkeksel sohbetlerde, üçüncü kişilerin, herhangi bir çekince göstermeden, karşı taraf hakkında diledikleri gibi fikir beyan edebiliyor olmaları, bu tür ilişkileri, bitmiş dahi olsalar, paylaşılırken eğlendirenler sınıfına sokmaktadır.

Dişilerde, malum günün, muayyen günlere denk gelmesi halinde, birkaç damla gözyaşı görülebilir. İlişkinin seyrine müdahil olmayı başarabilmiş kadınlar, kapris ve muck muck ayarını doğru yaparak bu durumun önüne geçebilirler. Ancak akıtılan sıvının miktarı, ilişkinin doğal seyrinin bozulması tehlikesinin yanında devede kulak sayılacağından, engellemeye yönelik bu eylem, pek önerilmemektedir.

Ünlü filozof Compactius, “Günaydın” adlı eserinde, bu ilişkilerle ilgili düşüncelerini şöyle dile getirmiştir;

“Geçen zamanın acımasız yıpratıcılığına indirilen en büyük tokat, onu hiçe sayıp yaşanan kompakt ilişkiler değilse nedir?”

Onun düşüncelerini günümüze taşıyan takipçilerinin, aydınlar olarak anılmaya başlamalarında, günaydın felsefesinin etkisi büyüktür.

Zaman içinde pek çok yandaş toplayan bu felsefe, en sert tepkileri psikologlardan almıştır.

“Yıllar geçtikçe daha yakından tanınacak ve her geçen gün daha çok sevilecek bir insanı, bir yudumda tüketme arzusu, bağlanma problemi yaşayan az gelişmiş beyinlerin, bu davranış modelini makul gösterme ihtiyacından başka bir şey değildir.”
Dr. UsedtobeRich

Daha da ileri gidip, kompakt ilişki savunucularını, ruh orospusu olmakla itham edenler de olmuştur. Bu talihsiz görüşe en güzel cevap, Dandik Yunan felsefesi öncülerinden Carpediemus tarafından verilmiştir.
  
“İşte, gözlerini para hırsı bürümüş bu psikologlar, bugün cehennemin en harlı ateşlerinde, kendi çığlıklarının mevcut oksijeni tüketip, ateşi söndürmesini boş yere bekleyerek, cayır cayır yanmaktadırlar!” 



Dünya üzerinde alınan ilk nefesten bu yana, dişi ve erkeğin birbirlerini yıpratmadan iletişim kurabilecekleri alternatifler üzerine bir çok çalışma yapılmış, ancak çoğu başarısız sonuçlar vermiştir.



Ve nihayet, MS 21. yüzyılda kompakt ilişkiler, karşıt cinslerin, farklı duygusal ve düşünsel algılama biçimlerini, doğru şekilde birbirlerine iletebildikleri tek platform olarak resmen kabul görmüştür.

Yeni nesillere, doğmamış bebelere ve kendini yeniden doğmuş gibi hissedenlere hayır ve uğur dileklerimle…






1 yorum:

  1. Evet, filozoflar ve psikolog Used to be Rich uydurma karakterler, ve evet italikleri de ben uydurdum :)

    YanıtlaSil