17 Nisan 2013 Çarşamba

Bana Arkadaşını Söyle...




Etrafındaki insanlar, sana en yakın olanlar, hep iyi eğitimli, statü sahibi, belirli bir gelir seviyesinin üzerinde, ya da çok çok üzerinde, bildiğin para sıçan, kültürlü, yandan da olsa sosyetik, karizmatik mi?
En kötüsü bile, hiç yoksa iki üç kere boy göstermiş mi dergilerde işiyle veya eşiyle? Hepsinin gıpta edilecek en az beş özelliği var mı? Yatı, konağı ya da plaza katı var mı çoğunun?
Kusura bakma ama... Orospu çocuğunun önde gidenisin! Bildiğin adam seçiyorsun! İnsanları kategorize ediyor, huyuna suyuna değil, işine gücüne, parası puluna bakıp sokuyorsun hayatına. Markasına bakıyorsun, iyiyse, pazar payı yüksekse, onu allayıp pullayıp piyasaya süren birileri varsa arkasında, değer veriyor, yoksa yanından bile geçmiyorsun.
Karın seni aldatıyor, bilesin! 
**
Genç, güzel bir kızımız geliyor yanıma. Arkadaşlarını anlatıyor o da, kız arkadaşlarını... Çoğu orta boylu, çoğu balık etli, hepsi çirkin... Tamam, çirkin kadın yoktur da, bunlar çirkin işte. Fazla konuşkan değiller, ama güler yüzlü hepsi. Sıkıcılar, ama sıkılmıyorlar durduk yerde.

Güzel olmasına güzelsin ama... Dirisin de üstelik, taş gibisin! Gel gör ki, özgüvensizsin. Sıfırdan başladın, dişinle tırnağınla geldin bulunduğun yere belli, hırslısın!

Ama o arada, ne bileyim mesela, dil öğrenemedin, seyahat edemedin, kitap okuyamadın. Araba alacak paran olduğunda, özelliklerine bakmadan, en kolay telaffuz edebildiğini seçtin içlerinden. “Nezih bir muhitte” ev buldun, geleni gideni kesiyorsun sürekli, görüntünle kandırıp, tavlayabilmek için.
Basitsin, ucuzsun, iğrenç bi’ tipsin!
**
Ya sen? Korkmuyor musun o kadınla görülmekten? Adı çıkmış, yüzüne gülüp, arkasından konuşmayan yok! Sen yine de çekinmeden görüşüyorsun öyle mi?

Ya şuradaki? Herifin götürmediği bir anası kalmış! Seninle ne işi olduğu belli, rahatsız olmuyor musun etrafındakilerin bakışlarından? Mal demezler mi sana?
Ooo, manken gibi kız gerçekten! Yanında sönük kaldığını söylememe gerek yok herhalde. Fark etmez mi? Evet gerçi, gülüp konuşuyor, eğlenceli birine benziyor. Senin de keyfin yerinde gibi...
Şu paçozla nereden tanışıyorsun peki? Saça başa bak, yataktan kalkıp gelmiş mübarek! Kalkamamış hatta, yampiri yampiri yürüyor. Seni aşağı çekiyor bak, haberin olsun.
A aa! Bu o adam değil mi? Seninle ne işi var? Nereden tanıyorsun, nasıl bu kadar samimisiniz?
Cinssin, kesin manyaksın! Çift karakterli, yok yok çok karaktersizsin!
Davranış bozukluğu mu desem, kişilik mi bilemedim!
Normalsin belki de, olabilir evet, sen...
Bilemedim!

1 yorum:

  1. kainat kurulduktan bu yana en buyuk soru bu... ben kimim? sen kimsin? ...

    YanıtlaSil